Vecka 33 – Träning

Förra veckan blev det totalt 5st träningspass, 4st med laget och ett eget.

Måndag: Innebandyträning

Totalträningstid: 1h 30min

Maxpuls: 180 (93%)

Snittpuls: 113 (59%)

Energiförbrukning: 547 kcal

Det blev en lite lugnare träning för min de, vi hade genomgång av försvarsspelet, vilket gjorde att jag stod en del vid sidan av och instruerade.

Onsdag: Innebandyträning

Totalträningstid: 2h

Maxpuls: 181 (94%)

Snittpuls: 135 (70%)

Energiförbrukning: 1224kcal

Totallängd: 6,76km

Provade att ha på mig fotsensorn som är tillbehör till min pulsklocka, lite skojigt att se hur långt man egentligen springer på en innebandy träning. Lite besviken är jag allt, får se till att springa mer på nästa träning.

Torsdag: fysträning med laget

Totalträningstid: 1h 30min

Maxpuls: 178 (92%)

Snittpuls: 120 (62%)

Energiförbrukning: 649kcal

Detta var ett blandat pass med snabbhet, allmän styrka och lite intervaller på slutet. Vi roade oss också med att lira lite beachvolleyboll på slutet.

Fredag: Löpträning plus styrka med laget

Totalträningstid:1h 23min

Maxpuls:173 (90%)

Snittpuls: 123 (64%)

Energiförbrukning:639kcal

Vi sprang 5km tillsammans, vill att alla ska få chansen att springa i sin egen takt men ändå inte bli ifrån sprungen. Vi tog det lugnt första halvan tillsamman, sedan märkte jag att vår målvakt Erika var sugen att springa fortare så jag gjorde henne sällskap. Hon pressade sig rejält mot slutet och vi sprang in på 29 minuter, riktigt bra gjort av en målvakt som bara är 16år. Efter löpning gjorde vi så kallad kombinationsövningar som Martin Lidberg visar exempel på i sin nya bok.

Egentligen skulle vi spelat två träningsmatcher denna helga men Skövde ställde in för de saknade för många spelare. Därför valde jag att köra ett eget pass på lördagen.

Lördag: Löpning plus styrketräning

Delade upp träningen i två med pulsklockan för jag ville ha fotsensorn på när jag sprang men inte på styrketräningen.

Del 1: löpning 6km

Totaltid: 29min 58s

Maxpuls: 180 (93%)

Snittpuls: 159 (82%)

Maxtid min/km: 3:54

Snittid min/km: 5:07

Energiförbrukning: 441kcal

Som ni märker hade jag ett högre tempo på dessa km än vad jag hade dagen innan, det kändes bra, kunde ta ut mig rejält sista 2km. Men att notera är att jag inte är någon grym löpare utan gör det efter mina egna förutsättningar.

Del 2 : Styrketräning

Totaltid: 50min

Maxpuls: 157 (81%)

Snittpuls:  119 (62%)

Energiförbrukning: 368kcal

Totalt för hela passet: 809kcal

Styrketräningen blev ett tungt helkroppspass med 9st övningar, jag kände mig väldigt nöjd efter detta träningspass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *